Blog

Het laatste nieuws over onFact
6 december 2018

Nieuw: elektronische facturen verzenden en ontvangen via PEPPOL

Vanaf heden is het mogelijk om de kracht van e-facturatie nog verder te benutten in onFact: PEPPOL is een netwerk opgezet door de Europese Unie waarover facturen uitgewisseld kunnen worden tussen verschillende bedrijven. PEPPOL kan je vergelijken met e-mail: elk bedrijf heeft een inbox met PEPPOL-adres waarop hij facturen kan ontvangen. Echter heeft PEPPOL enkele belangrijke voordelen voor het verzenden en ontvangen van facturen:

Verzenden:

  • Uw klant kan uw factuur automatisch verwerken. Dit zorgt voor een snellere en goedkopere verwerking door de klant waardoor betalingen stipter gebeuren.
  • Sluitende ontvangstbevestiging: wanneer een factuur afgeleverd is via het PEPPOL netwerk, ontvangt u een sluitende ontvangstbevestiging. Deze bevestiging kan juridisch gebruikt worden om aan te tonen dat de klant de factuur effectief ontvangen heeft.
  • Verplicht voor facturen aan de overheid.

Ontvangen:

  • U ontvangt de elektronische factuur rechtstreeks in onFact. Aangezien het gaat om een volwaardige elektronische factuur kunnen we alle gegevens automatisch correct uit te factuur halen waardoor er geen manuele invoer meer nodig is om deze in te geven in de module aankopen.
  • Wanneer u de aankopen exporteert of via het programma doorstuurt naar de boekhouder, wordt deze elektronische factuur meegenomen waardoor ook de boekhouder de factuur niet meer manueel moet invoeren.
  • De elektronische factuur bevat ook alle betalingsgegevens. Met deze betalingsgegevens genereren we een QR code die gescand kan worden met moderne bank-apps op de smartphone waardoor u de factuur in een handomdraai betaald.
  • Toch liever uw factuur in uw e-mail inbox? Geen probleem, nadat u een factuur ontvangen heeft via PEPPOL in onFact sturen we deze ook nog door naar uw e-mailadres.

Via onFact kunt u heel eenvoudig uw bedrijf registreren op het PEPPOL netwerk. Leveranciers kunnen uw registratie detecteren op basis van uw btw-nummer en u facturen sturen via PEPPOL. Bij elke factuur die u in onFact aanmaakt, zullen wij ook detecteren of uw klanten actief zijn op het PEPPOL netwerk en de mogelijkheid aanbieden om een factuur via PEPPOL te sturen wanneer zij geregistreerd zijn.

Aarzel bij vragen niet om ons te contacteren via support@onfact.be Bekijk hier de volledige documentatie.

.

Klaar om efficiƫnter te werken? !

Maak nu uw account aan, vul de verplichte gegevens aan die op uw facturen moeten staan en maak uw eerste factuur op enkele minuten tijd! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend waardoor u het volledige pakket kan leren kennen!